Το Έργο μας

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Το Έργο μας

Το έργο μας και το περιβάλλον

Sld2

Πέραν της ημερομηνίας λήξης τους αυτομάτως αποτελούν πρόβλημα για το περιβάλλον διότι λόγω των υλικών και των συστατικών κατασκευής τους (από καουτσούκ, χάλυβα, λινά, οξείδιο ψευδαργύρου, θείο και διάφορες άλλες οργανικές ουσίες),  δεν αποσυντίθενται εκτιθέμενα, πεταμένα σε ρέματα, χαντάκια, χωματερές κλπ, αντίθετα αποτελούν εστία μολύνσεων.

Η ταφή των ελαστικών επίσης δεν αποτελεί λύση μιας και μπορεί να μολυνθεί το υπέδαφος καθώς και ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής αυτής. Από την άλλη, η καύση τους αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου διότι ελευθερώνονται βενζόλιο, φαινόλες, πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες και γενικά ουσίες που προκαλούν καρκίνο.

Με τον καιρό όμως βρέθηκε η λύση του προβλήματος, η οποία είναι προσοδοφόρα περιβαλλοντικά καταρχάς αλλά και οικονομικά κατά δεύτερον.

Έχουμε λοιπόν την  επαναχρησιμοποίηση των ελαστικών ως ανακυκλώσιμο υλικό κυρίως. Με τη χρήση τους ως πρώτη ύλη παρασκευάζονται στην βιομηχανία, πρωτογενώς ή δευτερογενώς οικοδομικά και υλικά ασφαλτόστρωσης δρόμων, αεροδρομίων, παιδικών χαρών, γηπέδων, ακόμη χρησιμοποιούνται ως καύσιμο υλικό για την παραγωγή ενέργειας και για την παραγωγή “πούδρας καουτσούκ”.

 Η αλυσίδα των αδειοδοτημένων εμπλεκομένων φορέων – επιχειρήσεων, ως το τελικό αποτέλεσμα ξεκινά με την συλλογή, φύλαξη και μεταφορά των παλαιών ελαστικών, με την κοπή, τεμαχισμό και κοκκοπόιηση.  

Η εταιρεία μας, πιστοποιημένη με ISO και με αποκλειστικό αντικείμενο τη διαχείριση παλαιών ελαστικών πρωτοστάτησε στο χώρο αυτό, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους ευπρόσδεκτες λύσεις συλλογής και μεταφοράς συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη απόρριψη των παλαιών ελαστικών.